¿Cuál es la mejor cafetera para tener en casa? Consideraciones a tener en cuenta

Quina és la millor cafetera per tenir a casa? Consideracions a tenir en compte

Escollir la cafetera adequada per a casa teva no només implica pensar en la qualitat del cafè, sinó també en l'impacte ambiental i econòmic. En aquest article, explorarem perquè les cafeteres de càpsules poden no ser la millor opció i suggerirem alternatives més sostenibles i econòmiques.

El problema amb les cafeteres de càpsules

Les cafeteres de càpsules, encara convenients, generen una quantitat significativa de residus plàstics i alumini que no són fàcilment reciclables. A més, el cafè en càpsules tendeix a ser més car per tassa en comparació amb altres opcions de preparació. La qualitat del cafè que podem obtenir en una càpsula és molt més baixa, i els beneficis que ens pot aportar es veuen molt limitats.

Alternatives sostenibles i econòmiques
  • Cafeteres de filtre o degoteig : Ideals per fer grans quantitats de cafè alhora, són fàcils d'usar i requereixen cafè mòlt, que és més econòmic i menys perjudicial per al medi ambient.
  • Cafeteres espresso tradicionals: Permeten fer cafè amb més qualitat i personalització, utilitzant cafè mòlt fresc i oferint una experiència més autèntica.
  • Cafeteres d'èmbol (French Press): Excel·lents per als qui aprecien el cafè amb cos i sabor complet, utilitzant cafè gruixut mòlt i oferint un procés simple i sense residus.

Consideracions en triar una cafetera

  • Qualitat del cafè: prioritza una cafetera que preservi les aromes i olis naturals del cafè, com les que usen cafè acabat de moldre.
  • Cost a Llarg Termini: Calcula el cost per tassa de cafè, incloent el preu de les càpsules versus el cafè mòlt.
  • Impacte Ambiental: Opta per mètodes de preparació que generin menys residus i siguin més fàcils de reciclar.


Escollir la millor cafetera per a casa teva implica considerar no només la qualitat del cafè, sinó també l'impacte ambiental i el cost a llarg termini. Les càpsules poden oferir conveniència, però alternatives com les cafeteres de filtre, espresso tradicionals i d'èmbol no són només més sostenibles, sinó que també proporcionen una experiència de cafè més autèntica i econòmica. Trieu sàviament per gaudir d'un cafè deliciós a casa mentre cuideu el planeta i la butxaca.

Tornar al bloc