Café de especialidad ¿Qué es y cómo iniciarse en este mundo?

Cafè d'especialitat Què és i com es pot iniciar en aquest món?

Què és el cafè especialitzat?

El cafè d'especialitat fa referència a un cafè de la més alta qualitat, cultivat en condicions òptimes i avaluat rigorosament per professionals del cafè. A diferència del cafè comercial, el cafè d'especialitat destaca pel sabor excepcional, els mètodes de producció sostenibles i la traçabilitat. Per ser considerat cafè d'especialitat, heu d'obtenir una puntuació d'almenys 80 punts sobre 100 segons l'escala de l'Associació de Cafès Especials (SCA, per les sigles en anglès). Aquest cafè es caracteritza per la seva complexitat de sabors, aromes úniques i una història que es pot rastrejar des de la finca fins a la tassa.

Com iniciar al món del cafè d'especialitat?

Per començar al món del cafè d'especialitat, és important desenvolupar una comprensió profunda dels diversos factors que influeixen en el sabor i la qualitat del cafè. Aquí hi ha alguns passos per iniciar-te en aquest món fascinant:
  1. Educació i formació: Investiga i participa a cursos o tallers sobre cafè d'especialitat. Aprendre sobre els diferents mètodes de cultiu, processament i preparació és crucial.
  2. Tast de cafès: Participa en tasts de cafè (cupping) per desenvolupar el teu paladar i aprendre a identificar les característiques i les notes distintives de cada tipus de cafè.
  3. Visita cafeteries d´especialitat: Parla amb baristes i experts en cafè, prova diferents varietats i mètodes de preparació.
  4. Lectura i recursos: Llegeix llibres i articles sobre cafè d'especialitat, les regions productores i les innovacions a la indústria.
  5. Pràctica i experimentació: Compra grans de cafè d´especialitat i experimenta amb diferents mètodes de preparació a casa.

El nostre taller d'introducció al cafè d'especialitat a Barcelona amb tast inclòs està dissenyat per a principiants que volen submergir-se a l'apassionant món del cafè d'alta qualitat. Aquest curs ofereix una combinació de teoria i pràctica, brindant-vos les eines necessàries per apreciar i diferenciar els diferents tipus de cafè d'especialitat. T'explicarem la història i els conceptes bàsics del cafè d'especialitats, els processos de producció i traçabilitat, els mètodes de producció i acabaràs amb un tast de 7 cafès d'especialitat diferents.

Inscripció i detalls del taller: Aquest taller és ideal per a amants del cafè, i qualsevol persona interessada a aprendre'n més sobre el cafè d'especialitat. Pots demanar més informació al nostre telèfon/whatsapp: 611-865-317

Esperem veure't aviat. Salut i bon cafè!

Tornar al bloc