Tipos de café - Granos y tuestes

Tipus de cafè - Grans i torrats

Les millors varietats de cafè i tipus de torrat: aràbica i torrat natural

El cafè és més que una simple beguda; és un univers ple de matisos, aromes i sabors. Per als veritables amants del cafè, entendre les diferents varietats i mètodes de torrat és essencial per gaudir duna experiència completa. En aquest article, ens enfocarem en les varietats de cafè, destacant per què la varietat aràbiga és la millor opció, i explorarem els tipus de torrat, amb èmfasi en els beneficis del torrat natural.

Varietats de Cafè: Per què l'Aràbica és la millor opció?

  • Aràbiga (Coffea arabica): El cafè aràbiga és la joia de la corona al món del cafè. Representant aproximadament el 60-70% de la producció mundial, aquesta varietat és originària de les muntanyes d'Etiòpia i es cultiva en altituds elevades. Aquí hi ha les raons per les quals el cafè aràbiga és la millor opció:
    1. Sabor Suau i Complex El cafè aràbiga és conegut pel seu perfil de sabor suau i complex, que pot incloure notes fruitals, florals, de caramel i nous. La seva acidesa equilibrada i cos mitjà el fan ideal per a paladars exigents.
    2. Aroma Atractiu : L'aràbiga sol tenir una aroma més intensa i agradable que altres varietats, cosa que enriqueix l'experiència sensorial de beure cafè.
    3. Menor Contingut de Cafeïna : Comparat amb el robusta, l'aràbiga té menys cafeïna, cosa que contribueix al seu sabor menys amarg i més suau.
    4. Qualitat Consistent : Les plantes d'aràbiga requereixen condicions específiques per créixer, cosa que significa que els grans solen ser d'alta qualitat i més consistents en sabor.
  • Altres Varietats. Tot i que l'aràbiga és la millor opció per a molts, és interessant conèixer altres varietats:
    1. Robusta (Coffea canephora): Amb un sabor més fort i amarg, i el doble de cafeïna que l'aràbiga. És un gra de menor qualitat en termes generals, força menys aromàtic
    2. Liberica (Coffea liberica): Menys comú, amb grans més grans i un sabor distintiu, afruitat i fumat. És popular a Filipines i Malàisia.
    3. Excelsa (Coffea excelsa): Considerada una subvarietat de lliberica, té un perfil de sabor complex que barreja notes fruiteres i de fusta.

Què Són Els Cafès Barreja? En general, són cafès que barregen el gra Robusta i Aràbiga


Tipus de torrat: Escollint el torrat natural

El procés de torrat és crucial per desenvolupar els sabors i aromes del cafè. Hi ha diversos tipus de torrat, però el torrat natural es destaca com la millor opció. Vegem per què:

  1. Torrament Natural (Torr Clar)
    • Desenvolupament de Sabor Complet: El torrat natural preserva els sabors originals del gra, ressaltant-ne les notes fruitals, florals i la seva acidesa natural. Aquest mètode evita el sobreprocessament i permet gaudir del perfil complet de l'aràbiga.
    • Aroma Intens: Els grans torrats naturalment tenen una aroma més fresca i vibrant, que és un indicador de qualitat i frescor.
    • Major Contingut d'Antioxidants: El torrat clar reté més antioxidants que els torrats més foscos, cosa que pot oferir beneficis addicionals per a la salut.
  2. Altres Tipus de Torra
    • Torratge Mitjà: Ofereix un equilibri entre els sabors originals del gra i les notes torrades. És popular per la seva versatilitat.
    • Torrat Fosc o Torrefacte: Produeix sabors més amargs i fumats, amb menys acidesa. Encara que és preferit en algunes cultures, pot emmascarar les subtileses del cafè aràbiga.

Conclusió

El cafè aràbica i el torrat natural són una combinació guanyadora per als que busquen la millor experiència de cafè. L'aràbiga ofereix una paleta de sabors rica i diversa, mentre que el torrat natural permet que aquestes qualitats brillin sense interferències. En triar cafè aràbica de torrat natural, no només gaudeixes d'una beguda exquisida, sinó que també donen suport a pràctiques de cultiu i processament que respecten la integritat del gra.

Explora aquestes opcions i descobreix com el cafè pot ser una experiència profundament satisfactòria i complexa. Tens una varietat de cafè o un mètode de torrat favorit? Comparteix-ho amb nosaltres als comentaris!

Tornar al bloc