¿Cuando abren los ojos los gatos? Todo lo que necesitas saber

Quan obren els ulls els gats? Tot el que necessites saber

El desenvolupament dels gatets nounats és un procés fascinant, ple de fites importants que marquen el seu creixement i adaptació al món que les envolta. Una d'aquestes fites és quan els gatets obren els ulls per primer cop. A continuació, explorem aquest emocionant moment i responem preguntes comunes sobre el desenvolupament ocular dels gatets.

Desenvolupament primerenc dels gatets

Els gatets neixen amb els ulls completament tancats i no hi poden veure. Això és perquè els seus ulls encara estan en desenvolupament i necessiten més temps per madurar adequadament. Durant les primeres setmanes de vida, els gatets depenen completament de la seva mare per alimentar-se, mantenir calents i estar protegits.

Quan obren els ulls els gatets?

En general, els gatets comencen a obrir els ulls entre els 7 i els 10 dies de vida. Tot i això, aquest procés pot variar lleugerament entre individus, amb alguns gatets obrint els ulls una mica abans o després d'aquest rang de temps. És important recordar que al principi els ulls estaran parcialment oberts i no veuran clarament. La visió dels gatets continuarà desenvolupant-se i millorant les setmanes següents.

Procés dobertura dels ulls

El procés d'obertura dels ulls dels gatets és gradual:

  1. Dia 1 a 7: Els ulls romanen tancats.
  2. Dia 7 a 10: Els ulls comencen a obrir-se lleugerament.
  3. Dia 10 a 14: Els ulls continuen obrint-se més i els gatets comencen a veure formes i llums.
  4. Setmana 3 a 4: La visió dels gatets millora significativament, encara que encara no és completament nítida.


Colors dels Ulls dels Gatets

En obrir els ulls, tots els gatets tenen els ulls de color blau grisenc. Aquest color canviarà a mesura que envelleixin, usualment al voltant dels 6 a 7 setmanes de vida. El color definitiu dels ulls dun gat no sestableix fins que té entre 3 i 4 mesos dedat.

Cures durant el desenvolupament ocular

És fonamental permetre que els gatets obrin els ulls al seu propi ritme i evitar forçar el procés. Manipular les parpelles dun gatet pot causar dany o infecció. Aquí hi ha alguns consells per cuidar els gatets durant aquest període:

  • Ambient net: Mantingues l'àrea de nidificació neta i lliure de pols.
  • Bona alimentació: Assegureu-vos que la mare estigui ben alimentada i saludable perquè pugui cuidar adequadament les seves cries.
  • Observació: Vigila els gatets a la recerca de signes d'infecció ocular, com envermelliment, secreció o inflor. Si notes una cosa inusual, consulta un veterinari.


Infeccions oculars a gatets

De vegades, els gatets poden desenvolupar infeccions oculars que necessiten atenció veterinària. Els signes d'infecció inclouen:

  • Envermelliment: Ulls vermells o inflamats.
  • Secreció: Presència de pus o líquid espès al voltant dels ulls.
  • Inflor: Parpelles inflats o tancats de forma anormal.


Si observeu algun d'aquests símptomes, és crucial portar el gatet al veterinari com més aviat millor per rebre el tractament adequat.

El moment en què els gatets obren els ulls és una fita emocionant en el desenvolupament. Generalment, això passa entre els 7 i 10 dies de vida, encara que pot variar. Proporcionar un entorn net i segur i observar qualsevol signe d'infecció ocular és essencial per assegurar un desenvolupament saludable. Sempre consulta un veterinari si tens dubtes sobre la salut dels teus gatets.

Tornar al bloc