Perro comer caca

Per què els gossos mengen femta? Una explicació i com prevenir-ho

La coprofàgia, el terme tècnic per descriure l'hàbit de menjar excrements, és un comportament relativament comú als gossos. Encara que pot semblar repulsiu per als humans, hi ha diverses raons per les quals els gossos ho poden fer. A continuació, explorem les possibles causes i com els amos poden manejar i prevenir aquest comportament.

Raons per les quals els gossos mengen femta

  • Instint Natural :

    • Comportament Maternal : Les gosses amb cadells sovint mengen la femta de les seves cries per mantenir l'àrea neta i lliure d'olors que puguin atraure depredadors.
    • Evolució : A la natura, eliminar excrements ajuda a mantenir la higiene del cau i reduir l'atracció de depredadors i paràsits.
  • Nutrició i Salut :

    • Deficiències Nutricionals : Els gossos poden buscar nutrients no absorbits a la femta, especialment si la seva dieta no té certs minerals o vitamines.
    • Problemes digestius : Malalties com la insuficiència pancreàtica exocrina poden portar a que els gossos busquin excrements a causa de la mala absorció de nutrients.
    • Paràsits Intestinals : Els paràsits poden robar nutrients, fent que el gos busqui compensació en la femta.
  • Comportament i Estrès :

    • Avorriment i Ansietat : La manca d'estimulació mental o física pot portar a comportaments compulsius, inclosa la coprofàgia.
    • Atenció : De vegades, els gossos mengen femta perquè descobreixen que aquest comportament atrau l'atenció dels seus amos, fins i tot si és negativa.
  • Curiositat i Exploració :
    • Exploració de l'Entorn Els gossos usen la seva boca per explorar el món. La femta pot ser simplement una part més d'aquesta exploració.
    • Sabors i Olors Atractius : Alguns gossos poden trobar que certs excrements (particularment els d'altres animals) tenen una olor o sabor atractiu.

Com prevenir que els gossos mengin femtes

  1. Alimentació Adequada :
    1. Dieta Balancejada : Assegura't que el teu gos estigui rebent una dieta completa i equilibrada que compleixi totes les seves necessitats nutricionals.
    2. Suplements : Consulta amb un veterinari sobre la possibilitat d'afegir suplements vitamínics o minerals si se sospita una deficiència nutricional.
  2. Entrenament i Modificació del Comportament :
    1. Reforç Positiu : Recompensa el teu gos per comportaments positius i ensenya-li ordres com a "deixa" o "no" per redirigir la seva atenció.
    2. Exercici i Estimulació Mental : Proporciona prou exercici físic i estimulació mental per evitar l'avorriment i reduir l'estrès.
  3. Higiene i Supervisió :
    1. Recollida Ràpida : Recull la femta immediatament durant les passejades i al jardí per reduir l'oportunitat que el gos les mengi.
    2. Supervisió : Vigila el teu gos, especialment en àrees on hi pot haver excrements d'altres animals.
  4. Consultes Veterinàries :
    1. Revisió de Salut : Porta el teu gos al veterinari per descartar problemes de salut subjacents que puguin estar contribuint a la coprofàgia.
    2. Tractament de paràsits : Assegureu-vos que el vostre gos estigui lliure de paràsits intestinals mitjançant desparasitacions regulars.

Productes i Remeis

  • Hi ha productes dissenyats per fer que la femta sigui menys atractiva per als gossos quan s'afegeixen al seu menjar.
  • Repel·lents de Sabor : Sprays i additius que poden aplicar-se directament a la femta per dissuadir el gos de menjar-les.

Conclusió

Tot i que la coprofàgia és un comportament indesitjable, és important abordar el problema amb paciència i comprensió. Identificar la causa subjacent és crucial per aplicar la solució més efectiva. Amb una combinació de nutrició adequada, entrenament, higiene i consultes veterinàries, es pot reduir o eliminar aquest comportament a la majoria dels gossos.

Tornar al bloc